Έλεγχος Ντόπινγκ Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου

Η Κυπριακή Αρχή Αντί-Ντόπινγκ (CyADA), σε σχέση με τον εκτός αγώνα Έλεγχο Ντόπινγκ που πραγματοποίησε στις 8 Οκτωβρίου 2014 σε ποδοσφαιριστές της εθνικής μας ομάδας πριν από τον αγώνα τους με την αντίστοιχη ομάδα του Ισραήλ, αναφέρει τα παρακάτω:

  1. Σε ότι αφορά την ανακοίνωση τύπου ημερ. 9.10.2014 και τις δηλώσεις του Προέδρου του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.) κ. Σπύρου Νεοφυτίδη και τις δηλώσεις που έγιναν από τον δημοσιογράφο του MEGA κ. Πανίκο Χατζηλιασή, σε σχέση με τον εν λόγω Έλεγχο, μετά την αντίδραση της CyADA, τόσο ο ΠΑ.Σ.Π. και ο κ. Νεοφυτίδης όσο και ο Τηλεοπτικός Σταθμός MEGA και ο κ. Χατζηλιασής έχουν προβεί σε διορθωτικές δηλώσεις μέσω επιστολών τις οποίες έστειλαν προς την Αρχή. Οι διορθωτικές δηλώσεις τους έχουν αφήσει ικανοποιημένους την CyADA και τον πρόεδρο της, Δρ. Μιχαήλ  Πέτρου και ως εκ τούτου το θέμα θεωρείται λήξαν.
  2. Παρά το πιο πάνω ατυχές περιστατικό, η CyADA προσδοκεί στην ανάπτυξη μιας εποικοδομητικής σχέσης με τον ΠΑ.Σ.Π. και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έτσι ώστε να γίνει καλύτερα κατανοητό το έργο και ο ρόλος της CyADA στο χώρο των ποδοσφαιριστών και στο ευρύ κοινό, αντίστοιχα.
  3. Τέλος, με την ευκαιρία αυτή, ανακοινώνεται ότι, τα αποτελέσματα από την ανάλυση των δειγμάτων που λήφθηκαν στον εν λόγω έλεγχο ήταν αρνητικά, αφού σε κανένα από τα δείγματα αυτά δεν ανιχνεύτηκε η παρουσία απαγορευμένης ουσίας.