Εκδήλωση για το Προσωπικό Δειγματοληψίας

Η Κυπριακή Αρχή Αντί-Ντόπινγκ (CyADA) πραγματοποίησε το Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014, εκδήλωση με θέμα το Προσωπικό Δειγματοληψίας της Αρχής. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Μέγαρο, Λευκωσία και σε αυτήν παρευρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο κ. Φίλιππος Σοφοκλέους, Αναπλ. Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ) εκ μέρους της Προέδρου του ΚΟΑ Δρ. Κλέας Χατζηστεφάνου – Παπαέλληνα και ο κ. Ουράνιος Ιωαννίδης, Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης η κ. Δήμητρα Παπαλεοντίου, Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου Αντί-Ντόπινγκ, πρόεδροι αθλητικών ομοσπονδιών και το Προσωπικό Δειγματοληψίας της CyADA.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο Πρόεδρος της CyADA Δρ Μιχαήλ Πέτρου εξήγησε το ρόλο και τα καθήκοντα του Προσωπικού Δειγματοληψίας. Το Προσωπικό Δειγματοληψίας αποτελείται από 18 συνολικά άτομα, κάτοχοι πανεπιστημιακού τίτλου σε τομείς σχετικούς με την υγεία και τους εργαστηριακούς ελέγχους. Τόνισε ιδιαίτερα την προσπάθεια για τη συνεχή εκπαίδευση του Προσωπικού Δειγματοληψίας από τη CyADA και τον Οργανισμό Αντί-Ντόπινγκ του Ηνωμένου Βασιλείου με τον οποίο η CyADA διατηρεί σχετική συνεργασία από το 2011. «Είμαστε περήφανοι» ανέφερε ο Δρ. Πέτρου «γιατί το Προσωπικό Δειγματοληψίας της CyADA είναι άριστα εκπαιδευμένο και διεξάγει τους ελέγχους με πλήρη συμμόρφωση με τους κανονισμούς αντί-ντόπινγκ».

Ο Δρ. Πέτρου ανέφερε ότι, το Προσωπικό Δειγματοληψίας της CyADA πραγματοποιεί ελέγχους όχι μόνο για τη CyADA αλλά και για πολλές διεθνείς ομοσπονδίες και άλλους οργανισμούς αντί-ντόπινγκ. Αναφέρθηκε επίσης στην συμμετοχή τριών εθελοντριών από το Προσωπικό Δειγματοληψίας της CyADA στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες «Γλασκώβη 2014» οι οποίες μάλιστα κατά την αξιολόγηση που τους έγινε πριν τη συμμετοχή τους στους Αγώνες πρώτευσαν ανάμεσα σε όλο το προσωπικό δειγματοληψίας των Αγώνων.

Ο Δρ. Πέτρου ολοκλήρωσε την παρουσίασή του τονίζοντας ότι, «Η CyADA χαίρει εκτίμησης σε παγκύπριο και σε παγκόσμιο επίπεδο για το προσωπικό δειγματοληψίας της αλλά και γενικότερα για την προσήλωσή της στις αρχές του Παγκόσμιου Κώδικα Αντί-Ντόπινγκ για την προστασία των δικαιωμάτων των αθλητών που αγωνίζονται καθαροί».

Στα πλαίσια της εκδήλωσης τιμήθηκαν οι τρεις εθελόντριες από το Προσωπικό Δειγματοληψίας της CyADA που συμμετείχαν στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες «Γλασκώβη 2014» Ριάνα Μεττή, Φρόσω Τρύφωνος και Κάλια Χρίστου.

Το κείμενο της παρουσίασης του Δρ. Πέτρου και φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση επισυνάπτεται και διατίθεται στην ιστοσελίδα της CyADA (www.cyada.org.cy). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην CyADA.

 

CyADA_Photo.1CyADA_Photo.2CyADA_Photo.3