Αντικανονικό Αναλυτικό Εύρημα σε Έλεγχο Ντόπινγκ στην Ποδηλασία

Η Κυπριακή Αρχή Αντι-Ντόπινγκ (CyADA) και η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας (ΚΟΠΟ) ανακοινώνουν από κοινού ότι, από τους έλεγχους ντόπινγκ που πραγματοποίησε η CyADA στα πλαίσια του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Αντοχής Ποδηλασίας Δρόμου στις 7Μαΐου 2017, προέκυψε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα στο δείγμα ούρων ενός από τους αθλητές που υποβλήθηκαν σε έλεγχο. Όλα τα υπόλοιπα δείγματα που λήφθηκαν στην εν λόγω διοργάνωση αναλύθηκαν και ήταν αρνητικά.

Η CyADA έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία χειρισμού των αποτελεσμάτων και επέβαλε προσωρινό αποκλεισμό στον εμπλεκόμενο αθλητή.

Η CyADA και η ΚΟΠΟ δεν επιθυμούν, επί του παρόντος, να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας οπότε θα εκδοθεί σχετική Ανακοίνωση, όπως προβλέπεται από τους σχετικούς κανονισμούς.

Επί τη ευκαιρία, η CyADA και η ΚΟΠΟ ανακοινώνουν ότι, θα εντείνουν τις προσπάθειές τους κατά του ντόπινγκ στο άθλημα της ποδηλασίας και σύντομα θα εξαγγείλουν σχέδιο δράσης.

Κυπριακή Αρχή Αντι-Ντόπινγκ/ Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας

Λευκωσία, 27.7.2017

*****

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε

με την Κυπριακή Αρχή Αντι-Ντόπινγκ στο [email protected] ή στο τηλέφωνο 22774411 ή την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας στο [email protected]  ή στο τηλέφωνο 22449870.