Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Κυπριακής Αρχής Αντι-Ντόπινγκ και UEFA για θέματα αντι-ντόπινγκ

Η Συμφωνία υπογράφηκε από τον κ. Marc Vouillamoz, επικεφαλής της UEFA για ιατρικά θέματα και θέματα Aντι-Ντόπινγκ και τον Δρ. Μιχαήλ Πέτρου, Πρόεδρο της Κυπριακής Αρχής Αντι-Ντόπινγκ (CyADA) στις 6.9.2017, στα Γραφεία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) στην παρουσία του κ. Άδωνη Προκοπίου, Διευθυντή Διεθνών Σχέσεων της ΚΟΠ.

Η συμφωνία που υπογράφηκε περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ανταλλαγή πληροφορίων μεταξύ της Κυπριακής Αρχής Aντί-Ντόπινγκ και της αρμόδιας επιτροπής της UEFA με στόχο τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στους ελέγχους, τον καλύτερο προγραμματισμό των ελέγχων καθώς και την αποφυγή διπλών ελέγχων προς ποδοσφαιριστές κατά τη διάρκεια των υποχρεώσεων τους στις τοπικές διοργανώσεις και τις διοργανώσεις της UEFA.

«Η σημερινή υπογραφή συμφωνίας με την Κυπριακή Αρχή Αντι-Ντόπινγκ θα είναι προς όφελος των ομάδων, των αθλητών και των φιλάθλων. Στόχος μας είναι να έχουμε καθαρό ποδόσφαιρο και η σημερινή συμφωνία, αποτελεί ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση» δήλωσε μετά την υπογραφή της συμφωνίας ο κ. Vouillamoz.

«Η συνεργασία μας με την UEFA σε θέματα αντί-ντόπινγκ, πάντοτε με τη συμβολή και της ΚΟΠ, ήταν πάντα σε ψηλά επίπεδα και ενισχύεται ακόμη περισσότερο με τη σημερινή συμφωνία» ανέφερε ο Δρ. Πέτρου.

«Είναι με ιδιαίτερη χαρά που η συμφωνία αυτή υπογράφεται στην παρουσία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Η ΚΟΠ είναι πάντοτε στη διάθεση τόσο της Κυπριακής Αρχής Αντι-Ντόπινγκ όσο και της UEFA για παροχή οποιοδήποτε πληροφοριών ζητηθούν» δήλωσε εκ μέρους της ΚΟΠ ο κ. Προκοπίου.

Η Κύπρος είναι η 30η Ευρωπαϊκή χώρα που υπογράφει αυτή τη συμφωνία με την Επιτροπή Aντί-Ντόπινγκ της UEFA. Η υπογραφή αυτή της συμφωνία είναι υποχρεωτική για τις χώρες των οποίων ομάδες αγωνίζονται στους ομίλους του Champions League, χωρίς να αποκλείονται όλες οι υπόλοιπες χώρες.

Οι κ.κ. Marc Vouillamoz, (UEFA), Μιχαήλ Πέτρου, (CyADA) και Άδωνης Προκοπίου (ΚΟΠ) κατά την υπογραφή της Συμφωνίας

Κυπριακή Αρχή Αντι-Ντόπινγκ

Λευκωσία, 7.9.2017